Bandenreparatie, snel en eenvoudig bij Profile Tyrecenter

Schade aan uw autobanden is vervelend, zeker als u onderweg bent. Om de kwaliteit van uw band te bewaren, is snelle reparatie van belang. Als een scherp voorwerp (spijker, schroef, glas, etc.) de staalgordel heeft beschadigd, kan het zijn dat deze gaat roesten. Hierdoor zal na enige tijd de hechting met het rubbermengsel sterk verminderen. Dit kan uiteindelijk leiden tot separatie van het loopvlak. Bij tijdige constatering en reparatie van een lek kan uw band in veel gevallen door een vakspecialist gerepareerd worden.

Tubeless banden met een staalgordelkarkas mogen, uit veiligheidsoverwegingen, alleen gerepareerd worden als de band van de velg af is. Alleen dan kan de specialist van Profile Tyrecenter de band volledig controleren aan de binnen- én buitenzijde. Dan pas kan worden beoordeeld, of de band tijdens het lek berijden geen verdere schade heeft opgelopen. Dan pas heeft men zekerheid, dat de gerepareerde band weer veilig ingezet kan worden.

 

Bandreparatie

In het groene gedeelte mag de band worden gerepareerd. In het blauwe, gele en rode gedeelte mogen we alleen schades aan de oppervlakte repareren. Uw Profile Tyrecenter specialist beoordeelt of reparatie van uw band mogelijk is.


Let op:

  • Een autoband mag maximaal 3 keer gerepareerd worden
  • De afstand tussen 2 schade’s moet minimaal 40 mm zijn